Belföld

Kupát rendeztek a Hódok

A vásárhelyi baseballosok elindultak a magyar kupában.

Az NB 2-es Hungarian Astros és az NB 1-es Érd Aeros csapata látogatott Vásárhelyre a Halesz sori baseball pályára, melyet ki is csinosítottak erre az alkalomra.

Az régi tagokból frissen alakult vásárhelyi csapat nagy lehetőséget kapott a szövetségtől a kupa megrendezésével. A Hódok tavaly már magabiztosan nyerték a bajnokság NB 3-as részét.

Az első összecsapásban az Érd ugyan leléptette a hazaiakat, de mint elmondták nagyon sokat tanultak a topligás csapattól, taktikát, mozdulatokat egyaránt.

A második meccsen a pestiek megszorongatták az NB1-eseket 15-10 lett az eredmény.

A délután négykor kezdődő és sötétedésig tartó utolsó mérkőzésen az Atros a Hódokkal játszott. A vásárhelyiek kezdetben szárnyaltak. Remek dobások, kiejtések, ügyes taktika jellemzte játékuk első részét, szép befutásokat, sőt még egy hatalmas homerun-t is láthattunk. Annak a labdáját még mindig keresik.

A hazai csapat 11-1-re vezetett, amikor egy hullámvölgyet kihasználva az Astros feljött 11-10-re. Az utolsó inning utolsó részét csak részben sikerült kivédekezni, a vendégek egy pontot szereztek. Ilyenkor ráadás kör következne, de mivel beköszöntött az este, döntetlenben állapodtak meg. A szövetség állásfoglalásán múlik majd, az Aeros mellett az Astros, vagy a Hódok jutnak-e a június 14-15-én megrendezendő elődöntőbe és döntőbe.

Emellett a vásárhelyi csapat készül a bajnokságra, mely szintén ezen a hétvégén indult.

A kupanapon készült fotókat Facebook oldalunkon nézheti meg!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik