Belföld

Csíksomlyón lesz a következő Békemenet?

A csészealj- és gravitációszakértő Széles Gábor ezúttal a tömegmozgatásról osztotta meg gondolatait. Követői már a következő felvonulásról fantáziálnak.

Széles Gábor rendkívül aktív a Facebookon, és ez már csak azért is örvendetes, mert mind a posztok, mind a hozzászólások szenzációsak.

Még csak néhány óra telt el azóta, hogy a csészealjakkal kapcsolatos jó híreket megtudhattuk, most a tömegmozgatásról értekezik a facebookos követőinek. A Békemenet szervezése médiás szemszögből címmel ellátott posztból kiderül például, hogy „Ha felvonuló tömegek látványából ki akarod hozni a maximumot akkor minimum egy Riefensthall szintű tudással kell rendelkezned.” Bár a név nem lett teljesen pontos, de feltehetően a náci propagandafilmeket készítő Leni Riefensthalra utalt a médiatulajdonos.

Azt egyik kommentelő meg is jegyzi, hogy „Leni Riefenstahl zseni vala”, de nem is ez a legérdekesebb komment. Az egyik bejegyzés szerint „A legközelebbi Békemenet nem is sokára a Csíksomlyói búcsú lesz” (azért egy nemfideszes hívő és Szűz Mária nem biztos, hogy örül egy ilyen beszólásnak), a legnagyobbat viszont az a felhasználó alkotta, akinek harmadik-negyedik nekifutásra sikerült befejeznie egy kommentet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik