Belföld

Orbán hátizsákja a Nemzeti Múzeumba kerül

Tegnap értesült az ország, hogy a miniszterelnök lecserélte hátizsákját. A régit ezentúl állítólag a nemzet múzeumában őrzik majd.

A Blikk úgy értesült, Orbán Viktor korábbi hátizsákja már koránál fogva is múzeumi darab, és oda is kerül. A Magyar Nemzeti Múzeumba. A lapnak a kormányfő egyik közeli munkatársa mondta el, hogy a múzeum legújabb korral foglalkozó munkatársai már korábban is kértek gyűjteményük részére személyes tárgyat a miniszterelnöktől, aki így a régi táskáját adta át nekik.

A hátizsákot rövidesen átveszi a múzeum, amely már korábbi állami vezetőktől, kormányfőktől is kapott különböző tárgyakat. Orbán Viktortól ez lesz az első – mondta el a Blikk érdeklődésére Gál Vilmos főmuzeológus. Az, hogy pontosan mikortól és hol lesz kiállítva, arról később döntenek.

Facebook

A hátizsákot a németországi futball-világbajnokság idején vette fiának, Gáspárnak, ám hamar visszavette tőle. A hivatalos tárgyalásokon is zakóra vett, félvállon tartott táskában többnyire fejfájás-csillapító és jegyzetfüzet kap helyet. Merkel kancellárnál tett látogatása idején, a találkozó előtti pillanatokig éppúgy nála volt, mint legutóbb a decemberi, brüsszeli csúcson.

A miniszterelnök csütörtökön a Facebookon jelentette be a nagy hírt: „Új ciklushoz új táska dukál”. A 2006-os focivébé hivatalos hátitáskájának tehát befellegzett, itt a brazil táska:

free polls

Ajánlott videó

Olvasói sztorik