Belföld

Nincs több büntetés leesett parkolójegy miatt

Fehérvár24

2014. 04. 11. 11:36

Környezetbarát, napelemes energiaellátást kapott az automaták többsége, továbbá vandálbiztos billentyűzetet is beépítettek a szerkezetekbe.

Ezek jelenleg még nem működnek, azonban április 22-én keddtől arra lesz lehetőségük a parkolójegyet vásárlóknak, hogy autójuk rendszámát beírva megelőzzék a nem látható helyre helyezett vagy leesett parkolójegyek miatt a gépjárműre helyezett büntetést.

Az automaták felújítása után a rendszer alkalmassá vált arra, hogy a parkolóőrök az esetleges büntetés kihelyezése előtt a parkolási rendszerben néhány másodperc alatt leellenőrizzék, hogy vásárolt-e parkolójegyet az adott gépjármű használója. Korábban sok probléma volt a leesett vagy nem látható módon kihelyezett parkolójegyekkel, hiszen ebben az esetben a parkolóőrnek nincs mérlegelési lehetősége, büntetéssel kell figyelmeztetnie az autóst. A parkolóautomatánál az autó rendszámát beírva pedig megelőzhetőek lesznek ezek az esetek.

A parkolóautomaták felújítását a forgalmas helyeken végezte el a Városgondnokság, a lakótelepeken továbbra is a megszokott automaták üzemelnek: a Köfém lakótelepen, a Mancz János utcában, a Radnóti, a Pilinszky és a Csanády téren, továbbá a Tolnai, a Sziget és a Sütő utcákban található még a korábbi években megszokott automatákból. Ezeken a helyeken semmilyen változás nem lesz április 22-től.

Április 22-én reggeltől állítják át a parkolási rendszert úgy, hogy a rendszám beírását automatikusan kérni fogja a parkoló automata. A parkolási díjak továbbra is változatlanok maradnak és a mobil parkolás rendszerében sem történik változás. Ez a fajta parkolási rendszer több magyar nagyvárosban már kifogástalanul működik, így nem várható fennakadás a működésben, ráadásul a rendszert több alkalommal is tesztelték a szakemberek. A Városgondnokság azonban a hónap végéig türelmi időt ad egy-egy karakter elgépelése esetén.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.