Belföld

Milyen idő lesz hétvégén?

Hétvégén még változóan felhős, helyenként csapadékos időjárásra számíthatunk. Hétfőn és kedden azonban már 20 fok körüli, napsütéses időnk lesz.

Az OMSZ előrejelzése szerint ma az ország nagy részén több órás napsütésre, napközben mérsékelt gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A Tiszántúl fölé ugyanakkor vastagabb felhők sodródnak a nap folyamán, és elsősorban itt alakulhat ki néhol zápor. Este továbbra is keleten lesz a legtöbb felhő az égen, másutt általában kiderül az ég. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, az északkeleti megyékben itt-ott megerősödik. Estétől ez utóbbi terület kivételével már csak gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet délután 12 és 17 fok között valószínű. Késő este 3 és 9 fok közötti értékekre számíthatunk.

Szombaton változóan felhős időben lesz részünk. Erősebben felhős időszakok elsősorban a Dunától keletre és a Nyugat-Dunántúlon lehetnek. A legtöbb napsütésre a Dunántúl keleti részén lehet számítani. Számottevő csapadék nem valószínű. Általában már csak gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csak a középső országrészben élénkülhet meg kissé az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Vasárnap északnyugat, észak felől átmenetileg erősen megnövekszik, majd déltől szakadozik, csökken a felhőzet. Főként nyugaton fordul elő szórványosan kisebb eső, záporeső. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik