Belföld

Tégy egy igazán értékes gesztust![x]

Neked egy percet jelent – sok gyereknek az otthont, a családot.

Biztosan neked is eszedbe jutott már, milyen jó volna pénzt adni egy olyan szervezetnek, amely nemes és hasznos célt szolgál. Ám sokakhoz hasonlóan talán te is úgy gondoltad, hogy az adományozás „luxusát” még nem engedheted meg magadnak. Igaz ugyan, hogy a civil szervezetek számára csak a rendszeres adományok teremthetik meg a biztos működés alapját, de már egy fillér pluszkiadás nélkül is nyújthatsz értékes támogatást!

Nagyon jó érzés tudni azt, hogy te is hozzájárultál egy fontos cél megvalósításához, például ahhoz, hogy a családjukat vesztett gyerekek újból szerető otthonra találjanak. Ezt az érzést te is átélheted, ha fizetsz személyi jövedelemadót, hiszen adód 1%-áról te határozhatod meg, hogy melyik civil szervezet kapja meg.

Az adóbevallás dokumentumaival együtt kapsz két rendelkező nyilatkozatot, melyek közül az egyik egy civil szervezet támogatására szolgál. A rendelkező nyilatkozatba írd be a kiválasztott szervezet adószámát; az SOS Gyermekfalu esetében ez 18258772-1-43. Az előre kitöltött nyilatkozatot a www.sos.hu oldalról is kinyomtathatod. A rendelkező nyilatkozatot tedd be egy borítékba, amelyre ráírtad a szükséges adatokat. A borítékot ragaszd le, és írd alá úgy, hogy szignód a ragasztáson átnyúljon. Ennyi az egész!

Biztosan hallottál róla, hogy a közelmúltban botrány tört ki, mert bizonyos civil szervezetekről kiderült, nem megfelelően költik el a gyűjtött pénzt. Az ilyesmi rettenetesen sokat árt a tisztességes szervezeteknek, mert az emberek bizalma megrendül az adományozás értelmében. Mindig olyan szervezetet támogass, amelyről biztosan tudod, hogy jó célra fordítja a pénzed! Az SOS Gyermekfalu Etikus adománygyűjtő szervezet, átlátható, ellenőrizhető módon költ el minden forintot. Itt az adód 1%-ából befolyt pénz igazán jó helyre kerül: többek között ennivaló, gyerekruha, iskolaszer lesz belőle, hogy a családjukat vesztett gyerekek visszakaphassák az otthont, a biztonságot, a szeretetet; a gyermekhez méltó gyermekkort. Nézd meg a videót!

 

Főszereplője, Zsolti jelenleg is a battonyai gyermekfaluban él. Sok-sok társa van: ma Magyarországon mintegy négyszáz gyermek nevelkedik az SOS Gyermekfalu gondoskodásában. Ugye szerinted is megérdemlik azt a fél percet, amíg beírod az SOS adószámát a rendelkező nyilatkozatba?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik