Belföld

Pelczné van a Fidesz EP-lista első helyén

Szájer József fideszes EP-képviselő – aki az elmúlt években is Brüsszelben politizált – a Fidesz országos választmányának csütörtöki ülése után tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a listán Pelczné Gáll Ildikót ő követi a második helyen, majd Tőkés László, Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Schöpflin György és Erdős Norbert következik. Őket követi Vajdaság és Kárpátalja képviselője – akiket később neveznek meg -, majd a 11. helyen Kósa Ádám, a 12-en pedig Hölvényi György szerepel – ismertette.

Szájer József azt mondta, számításaik szerint a jelenlegi fideszes EP-képviselők fele befutó helyen szerepel a névsorban, amelyet a határon túl élő magyarságot is képviselő nemzeti listának nevezett.

Pelczné Gáll Ildikó hangsúlyozta: a jövőben is határozottan akarják képviselni a magyar érdekeket az EP-ben. Mint fogalmazott, semmilyen diktátumot nem fogadnak el az Európai Bizottságtól. Hozzátette, hogy tíz-tizenkét fideszes mandátum megszerzését tartja reális célkitűzésnek a májusiEP-választáson Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, a kormánypárt listavezetője.

A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, eddigi teljesítményük és a múlt vasárnapi országgyűlési választás eredménye alapján tart reálisnak 10-12 fideszes helyet az Európai Parlamentben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik