Belföld

Körforgalom lesz a Deák F.- Horváth I. kereszteződésben

A Németh László Általános Iskola focipályája mellett tartott sajtótájékoztatót Kovács Zsolt a 4. számú választókörzetben tervezett idei munkálatokról.

A képviselője témakörönként csoportosítva az alábbi összegzést készítette a körzetben megvalósuló fejlesztésekről. Fontos, hogy felsorolásra kerülő tételek anyagi fedezete biztosított, a munkák megrendelésre kerültek, így – jelen ismereteink szerint – 2014-ben ezen tételek megvalósulásával számolhatunk.

Út -, járda- és parkfelújítások

1. Deák Ferenc utca 39. és 43. szám előtti járdaszakaszok felújításra kerülnek a vízelvezetési problémák megoldásával párhuzamosan.

2. Deák Ferenc utca 31. szám előtti vízmegállás megszüntetése

3. Lövölde úti járdát McDonald’s-tól kezdődően szakaszosan felújítják a kanyarig. Ennek elvégzése ütemezetten történik.

4. A Németh László Általános Iskola és a Napsugár óvoda melletti járda felújítása kerül az évtizedek óta tapasztalt vízelvezetési gond megoldásával együtt.

5. A József Attila utca 2. és Németh László Általános Iskola közötti terület rendbe tétele.

6. Az Árpád utcából nyíló, Deák Ferenc utca 50-54. szám mögötti útszakasz teljesen új aszfaltburkolatot kap, aminek elvégzésével egy időben megvizsgálják az Árpád utca egyirányúsítását, ami újabb parkolóhelyek kialakítását tenné lehetővé.

7. A Lövölde úton egészen a Deák Ferenc utcai csomópontig a teljes kopóréteg cseréje meg fog történni.

8. A Horvát István út-Deák Ferenc utca csomópontjának körforgalommá alakítása megtörténik, melynek kivitelezése a nyár végén, ősz elején várható, a Mártírok útjával való összehangolás miatt. A körforgalom kialakításával további parkolási lehetőségeket szeretnék kialakítani a csomópontba csatlakozó útfelületeken, parkolási sáv kialakításával.

Parkolási lehetőségek kialakítása

9. Lövölde út és Deák Ferenc utca közötti parkolók – 5+11 db kerül kialakításra, térkő nélkül

10. Gáz utca 3-7. szám és a sportpálya közötti területen parkoló kialakítását tervezik burkolat és szegély nélkül. Ennek megvalósulását megelőzően lakossági fórumon szeretnék kikérni az érintett lakók véleményét!

11. Vodafone Sportcentrum mögötti parkoló, murvás burkolattal

12. Deák Ferenc utca 23-27. mögötti parkoló lehetőségének kialakítása

Játszótér korszerűsítés

13. A Lövölde út 25-27. számnál található játszótér korszerűsítésére és a házak között parkoló, valamint járda kialakítására kerül sor.

Sport

14. Kutyafuttatót alakítottak  ki az Interspar mögött.

15. A Németh László Általános Iskola tornatermének padlófelújítása megtörténik.

16. Teljesen felújításra kerül a Németh László Általános Iskola előtti, bekerített focipálya.

17. Kialakításra kerül a Béke téren egy „erdei” futópálya, amelynek végig világítása lesz, így este is lehet használni, és ezzel együtt a Béke téren az összes lámpatest cseréje megtörténik korszerűbbre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik