Belföld

Jég és viharos szél vár ránk ma

A következő napokban nem fordul kora nyárba a tavasz, a héten már nem melegszik 20 fok fölé a levegő.

Csütörtökön északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten, délkeleten még többórás napsütés várható. Kezdetben a Dunántúlon, majd napközben már másutt is számíthatunk, ismétlődő jelleggel, esőre, záporra.

Elsősorban a keleti, északkeleti megyékben mennydörgéssel, villámlással kísért zivatarok is kialakulhatnak, melyeket a fölöttünk elhelyezkedő viszonylag hideg levegő következtében nem egy helyen jégdara, akár kis méretű jég is kísérhet – írja az Időkép.

Napközben ismét egyre többfelé megélénkül, megerősödik az északnyugati szél, viharos erejű széllökések azonban csak záporok, zivatarok környezetében lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő este 5, 9 fok valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken gyengén és erősen felhős időszakok és helyek egyaránt lesznek, szórványosan valószínű eső, zápor. Eleinte néhol még megerősödik az északi szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 17 fok között alakul.

Szombaton kezdetben kevés lesz a felhő, majd gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, napközben csak helyenként fordul elő eső, zápor. A szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között várható.

Vasárnap erősen és gyengébben felhős helyek és időszakok egyaránt lesznek, de estére mindenütt csökken a felhőzet. Elszórtan valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik