Belföld

EP-választás: itt a legkamubb kamupárt

Ez nem a nagysikerű TNT együttes politikai leképeződése, de legjobb tudomásunk szerint a robbanószerhez sincsen közük, hanem a Tégy! Ne tűrj tovább! Párt, az ő rövidítésük a TNTT és indulnak az EP-választáson.

A Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba is vette a pártot „2014. március 14-én, mint jelölő szervezet kérte nyilvántartásba vételét az Európai Parlament tagjainak 2014. évi választásán”, az NVB pedig megállapította, hogy a „nyilvántartásba vétel iránti kérelme a törvényben támasztott követelményeknek megfelel, ezért a jelölő szervezet nyilvántartásba vétele megtörtént”.

Eddig harmincöten, négy Összefogás

A május 25-i választáson eddig harmincöt párt indulna, ennyit vett nyilvántartásba az NVB, de például a Szili Katalin vezette KTI és a Fodor Gábor féle MLP már jelezte, meggondolták magukat, mégsem indulnak.

De a kamupártok nem adják fel, indulna az Új Magyarországért Párt és az Alternatív Magyar Néppárt is többek között. De van négy olyan is, amiben szerepel az Összefogás szó: Összefogás Párt, Összefogás a Civilekért, Összefogás Magyarországért Párt és Magyarországi Cigányok Fóruma – Összefogás Magyarországért Párt, ők mind-mind összefognak, vagyis csak összefognának. Ugyanis az induláshoz legalább húszezer választópolgár ajánlása szükséges.

Nem tűrik

A pártról igen keveset tudni, de van egy nagyszerű oldaluk és egy Facebook-lapjuk is, amit eddig hatan lájkoltak, én vagyok a hetedik.

Könnyen bele lehet feledkezni a párt honlapjába és ezt nemcsak a Comic Sans nevű, nagyszerűen bugyuta betűtípus okozta olvasásélmény mondatja velünk.

„Nem tűrjük tovább:

…hogy a politikai életben évtizedek óta szinte ugyanazok az emberek forgolódjanak.

Ezért a párt fő feladatának tekinti, hogy sikeres politikai pályakezdést biztosítson azoknak a fiataloknak, és a korábbi politikai élettől be nem sározódott, magyar állampolgároknak, akik tenni akarnak maguk, gyermekeik és unokáik jövőjéért!”

Titokzatosan nem tűrik

Tehát fiatalokat az európai parlamentbe, csak az nem derül ki, hogy kik ezek a fiatalok, se egy telefonszám, se egy e-mail cím, Facebook-oldaluk is csupasz és mentes a fényképektől is, csak annyi derül ki, hogy idén március 18-án csatlakoztak a közösségi oldalhoz.

Így nem volt sok választásunk, a Facebookon kellett írnunk a TNTT-nek, mert rengeteg a kérdésünk.

„Milyen kampánnyal készülnek az EP-választásokra?

Hol gyűjtik az aláírásokat?

Ki a pártelnök, kik a párt tagjai, tisztségviselői?

Önök kamupárt, a szó 2014-es országgyűlési választások előtt megismert értelmében?

Melyik frakcióba ülnének be az európai parlamentben és ki vezeti az EP-listájukat?”

Eddig még nem kaptunk választ sajnos, de amint igen, beszámolunk róla.

Vonzó hely a kamupártoknak

A párt székhelye a VI. kerületben van a fővárosban, a Rózsa utca 71. alatt található, de a Rózsa utcára ledobhatták a kamupárt-bombát, mert az Új Dimenzió Párt is ebbe az utcába van bejegyezve, ők a VII. kerület, Rózsa utca 37. alá, a pinceszinthez.

„Ideje lenni már cselekedni, nem csak dumálni össze-vissza!” – üzeni B. Zoli a TNTT-nek a honlapjukon található üzenőfalon, mi is erre várunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik