Belföld

Virgonc aligátorteknős riogat Pest megyében

Egy körülbelül 5 kilós állatot láttak, de nem tudták befogni. Most beetetéssel próbálkoznak.

Ismét emberre is veszélyes aligátorteknőst találtak Pest megyében, az egyik lakóparknál folyó patak mentén. Az állat befogása kedden nem sikerült.

Tavaly nyáron a Zsámbéki-medence egyik települése játszóterének közelében – szintén egy patakmederben – bukkant fel egy nagytestű, valószínűleg a gazdája által megunt és kidobott aligátorteknős. A jól fejlett példányt többszöri kísérlet és szinte mindennapos etetés után végül ősszel sikerült elfogni. Két éve pedig Püspökhatvanban folyt ádáz hajsza, egy megtalált, majd elszökött példány után.

A Pest Megyei Hírhatár online kiadásának írása szerint ezúttal a tavalyinál valamivel kisebb, körülbelül 5 kilogrammos állatot láttak. A pontos helyet nem adták meg, nehogy „önjelölt” állatbefogók kísérletezzenek a teknős elfogásával. Mint írják, az állat egyfolytában éhes, szinte minden „mozgó célpontra” ráharap.

A Hírhatár cikke szerint Both Zoltán veszélyesállat-befogó elmondta: mivel a napozós időszak a hüllők számára még csak mostanában kezdődött, feltehetően nemrég dobhatták ki az aligátorteknőst, mert elég virgoncan viselkedik.

A hüllőszakértő kedden sikertelenül próbálta befogni a teknőst, ezért beetetéssel igyekszik egy helyre csalogatni az állatot – közölte a Pest Megyei Hírhatár online.

Videó – a 2012-es hajszába a Hír24 is beszállt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik