Belföld

Elindult a húsvéti adománygyűjtés

Húsvéti adománygyűjtő akciót hirdettek az Öreghegyi Közösségi Házban április 7-e és április 16-a között. Lakossági felajánlásokat várnak, az adományokat a SZÉNA Egyesület nagycsaládosoknak juttatja el. Kérnek mindenkit, aki megteheti, hogy háztartásában feleslegessé vált, de még használható tárgyak felajánlásával segítse a fehérvári rászoruló családok hétköznapjainak és Húsvétjának szebbé tételét.

Östör Annamária önkormányzati képviselő, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója és F. Óvári Edit művelődésszervező közösen számoltak be az adománygyűjtő akció részleteiről az Öreghegyi Közösségi Házban. Elmondták, hogy lakossági felajánlásokat várnak április 16-ig, többek között könyvek, játékok, háztartási gépek, elektronikai cikkek, lakásfelszerelések, ruhanemű és egyéb átadható tárgyak formájában. Az adományokat az Öreghegyi Közösségi Házban fogadják szombat kivételével minden nap. Hétfőn, kedden és szerdán 8 és 19 óra között, csütörtökön 8 és 20 óra között, pénteken 8 és 15 óra között, vasárnap pedig 10 és 12 óra között várják a felajánlásokat.

Östör Annamária, önkormányzati képviselő elmondta, hogy eddig is sok adományt hoztak be a nagycsaládosok számára. Reményét fejezte ki, hogy a fehérváriak az ünnepek közeledtével megtalálják azokat a használati eszközöket, könyveket és játékokat, amelyeket nélkülözni tudnak, azonban másoknak még hasznosak lehetnek. F. Óvári Edit kiemelte, hogy szombat kivételével az Öreghegyi Közösségi Házba várják az adományokat. A bútorok tárolását nem tudják megoldani a házban, azonban meg tudják szervezni a közvetítést az adományozó és a rászoruló fehérvári nagycsaládosok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik