Belföld

Flashmob az Országalmánál

Kitettek magukért a Vörösmartys diákok, egy villámcsődület alkalmával szavalták el a Szózatot április 9-én, a Belvárosban.

Hatvanadik évébe lépett a Vörösmarty Mihály Ipari Szakközép Iskola. Jászter Gabriella igazgatóhelyettes elmondta: 1954-ben még csak kőműves szakot indítottak, mostanra azonban több, összesen nyolc mesterséget lehet tanulni az intézményben.

A mostani flasmobbal e hat évtized előtt tisztelegtek a diákok, illetve – nem rejtett szándékuk – hogy a rendhagyó villámcsődülettel az iskolát is népszerűsítsék.

A Vörösmarty középiskolának évről évre egyre kevesebb a tanulója, most a diákok ötletét felhasználva egy közös szavalattal próbáljuk megragadni a városban sétálók figyelmét – mondta el Gabriella.

A középiskolások Vörösmarty Mihály Szózat című versével örvendeztették meg az Országalma környékén lézengőket. De nem ám akárhogy! Egy egész – bár igen egyszerű – koreográfiát alakítottak ki, amellyel nem csak a fülnek volt kedves a produkció, hanem a szemnek is, ráadásul a dolgot azzal „spékelték”, hogy egymást követően és nem egyszerre hallatták a hangjukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik