Belföld

Választás 2014: Rogán lubickolhatott a köztévében

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2014. 04. 08. 10:04

A baloldalnak szembe kell néznie azzal, hogy az emberek nem értettek velük egyet, nem akarták őket és elképzeléseiket. A hibát nem a rendszerben, saját magukban kell keresniük – mondta Rogán Antal az M1 Az Este című hétfői műsorában Obersovszky Péternek. A Fidesz frakcióvezetője nem került pergőtűzbe, nyugodtan elmondhatta, mekkora garanciát is jelentett és jelent az országnak az erős parlamenti többség.

A fideszes politikus a tévéműsorban azt állította, hogy az ellenzék kudarca a baloldal (és mellesleg az EBESZ-megfigyelők) érveivel – új választási rendszer, médiahelyzet – nem magyarázható. Rogán megismételte a következő időszak várható menetrendjét és azt mondta, hogy ezúttal „egy lassúbb, bizonyos szempontból végiggondoltabb” törvényhozás várható, mert „már nincs olyan, a Gyurcsány-korszakból maradt gazdasági örökség, amelyet le kell bontani”.

Rogán Antal előzőleg a Hír TV-ben is járt. Ott a baloldalnak tanácsot is adott, hiszen a politikai tanulságok közül kiemelte, hogy az előző 4 évben a baloldalnak semmi más dolga nem volt, mint hogy feltápászkodjon. Erre az történt, hogy Gyurcsány Ferenccel álltak neki a választásoknak, akivel viszont nem lehet győzni.

Közben a Népszabadság nemcsak arról írt, hogy Rogán Antal a 3. Orbán-kormány tagja lehet, hanem véleményként arról is, hogy csak trükk a Fidesz-politikustól, hogy előhúzta a „kérek magam ellen adóvizsgálatot” feliratú kártyát. Vagyonosodási vizsgálat csak akkor indulna, ha saját maga ellen súlyos és terhelő információkat is szolgáltatna. A lap emlékeztet arra, Gyurcsány Ferenc is kért maga és kormánya tagjai ellen hasonló vizsgálatot, majd be is jelentette: a vizsgálat lezárult, mindenki tiszta, mint a hó. És ezt mindenki annyira hitte el, amennyire akarta. Ha már a DK-elnök. Gyurcsány néhány napja azt írta, hogy azért tartunk itt, mert keveredik a valóság a hazugsággal. Ő egyenesen próbál beszélni. És elvi kérdésekben nem akar kompromisszumokat kötni. „Mert túl sok a hazugság. Mert Obersovszky nem egyenlő Uj Péterrel.”

Rogán (Rogán) Fotó: MTV

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.