Belföld

Nyárias meleg után hidegzuhany

Verőfényes napsütés lesz kedden, de délutántól hidegfront tör be, viharos széllökésekre is számítani kell.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és késő délutántól a Dunántúlon egyre többfelé várható zápor, helyenként zivatar is előfordulhat – írja a met.hu.

Napközben sokfelé megélénkül a délnyugati szél. Estefelé a szél egyre többfelé északnyugatira fordul, és megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható. Késő estére 9, 16 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán kezdetben több helyen, majd egyre inkább délkeleten, keleten fordulhat még elő eső, zápor. Erős, viharos széllökésekre is számítani kell és délutánra csupán 15 Celsius-fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk, eleinte nyugaton, majd inkább keleten számíthatunk futó záporokra. Erős északnyugati szél mellett 12-17 fok közötti csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Pénteken kevesebb felhőre, több napsütésre van kilátás, és ismét melegszik a levegő, pénteken a legtöbb helyen újból 20°C körüli hőmérsékletet mérhetünk. A hajnalok azonban hűvösek lesznek, marad a kissé szeles idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik