Belföld

Mesterházyék még emésztik a vasárnapot

Bő egy héten belül rendkívüli választmányi ülést hív össze Botka László, az MSZP pártparlamentjének elnöke, hogy közösen értékeljék a vasárnapi kudarc okait – értesült több forrásból a Népszabadság.

A lap szerint első körben a szombat délelőtt lenne erre a legalkalmasabb, ezt azonban befolyásolhatja, hogy a pártvezetés meg szeretné várni: mi lesz a végeredmény Kunhalmi Ágnes billegő egyéni körzetében. Így, mivel erre még napokat kell várni, lehet, hogy csak a jövő hét valamelyik hétköznapján tartják a kibeszélő tanácskozást.

A szocialista politikusok közül legtöbben későbbre ígérnek mélyebb értékelést, sokan egyelőre még a „vasárnapi sokkra” hivatkozva „emésztik” az adatokat. Voltak azonban olyan politikusok is, akik egyértelmű állásfoglalást tettek az eredmény ismeretében – írja a Népszabadság.

Az MSZP országos választmányának napirendjén valószínűleg nemcsak az eredmények kiértékelése, de a május 25-i európai parlamenti választás kampányának menetrendje és karakterizálása is szerepelni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik