Belföld

A Fő utcán tilos bringázni!

Az időjárás kedvező alakulásával egyre több kerékpáros közlekedik Székesfehérváron, utóbbi remek hír, az azonban már hervasztóbb, hogy a Fő utcát is birtokba vették a kétkerekűvel közlekedők, ami - mint tudjuk - tilos!

A belvárosi forgalmi rend tavalyi kialakítása óta – tekintve, hogy az egész Belváros „Gyalogos övezet” – az övezet táblákkal határolt útjain kerékpárral tilos közlekedni.

A tiltás a Fő utca teljes szakaszát, a Városház teret, a Koronázó teret, a Liszt Ferenc utcát, valamint a Kossuth Lajos utcát érinti.

Az elmúlt időszakban a gyalogosok részéről egyre több panasz, bejelentés érkezett a rendőrkapitányságra az övezetben kerékpárral közlekedőkre, akik veszélyt jelentenek a gyalogosokra.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság fokozottan felhívja a lakosság figyelmét a szabályok betartására. Az övezetben szabályosan csak a kerékpárt tolva, gyalogosként közlekedhet a lakosok, aki pedig nem szeretne leszállni a bringáról, használja a Fő utcával párhuzamos utcákat, ha másért nem is a békesség érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik