Belföld

Újabb hidegzuhany jön a héten

Keddre megint kellemesen meleg időre számíthatunk, amit egy aznap este várható hidegfront ront el, szerdán jelentősen visszaesik a csúcshőmérséklet.

Hétfőre virradóra még délen és keleten alakulhat ki csapadék, majd napközben a napsütés mellett már csak időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet, de csak elvétve alakulhat ki gyenge zápor. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 6-11, délután 18-22 fok várható.

Kedden szinte kora nyáriasan meleg időre van kilátás, többfelé 25°C közeli csúcsértékekkel, majd késő délután, este északnyugat felől hidegfront érkezik, mely többfelé záporokat, zivatarokat, viharossá fokozódó szelet és jelentős lehűlést hozhat magával.

Szerdán kezdetben több helyen, majd egyre inkább keleten fordulhat még elő eső, zápor. Erős, viharos széllökésekre is számítani kell. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 16 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken kevesebb felhőre, több napsütésre van kilátás, és ismét melegszik a levegő, pénteken a legtöbb helyen újból 20°C körüli hőmérsékletet mérhetünk. A hajnalok azonban hűvösek lesznek. A légmozgás gyakran lesz élénk, olykor erős.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett keleten többször, másutt időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet. Néhol zápor kialakulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 7 a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik