Belföld

Nem csak a kétharmad a kérdéses

Pörgesse végig a választás napjának eseményeit!

Rommá nyerte magát a Fidesz, befért az LMP

http://valasztas2014.24.hu/valasztasi-hirek/2014/04/04/kinyilott-a-pitypang-valasztasi-percrol-percre/

Hétfőre virradóra úgy áll, hogy a baloldali pártok 38 mandátumot szereznek: 29-et szocialista politikusok, 4-4-et az Együtt-PM szövetség és a Demokratikus Koalíció jelöltjei, egyet pedig a liberális Fodor Gábor. A frakcióalakításhoz közös listán induló pártok esetében öt képviselő szükséges.

Az Együtt-PM politikusai közül listáról Bajnai Gordon, Szabó Tímea és Kónya Péter, egyéni választókerületből Szabó Szabolcs került be a parlamentbe, míg a DK-ból Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Vadai Ágnes listán, Oláh Lajos pedig egyéniben szerzett mandátumot. Vagyis önállóan egyikük sem tud frakciót alakítani, de Fodor Gáborral vagy bármely más csatlakozóval ez még sikerülhet nekik.

A baloldali összefogás vezetői éjfél után közösen álltak kamera elé, a frakcióalakításról azonban nem beszéltek, kérdezni pedig nem lehetett tőlük. Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke mindenesetre azt mondta: az igazi ellenzéki politizálás fő színtere nem a parlament lesz a következő években. A korábban az LMP-ből kilépő PM-esek közül egyedül ő szerzett mandátumot.

Az eredményeket itt követhetik:

http://valasztas2014.24.hu/eredmenyek/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik