Belföld

Három kifogás Fejér megyében

Három kifogásnak is helyt adott a Fejér megyei 2-es választókerület választási bizottsága vasárnap délelőtti ülésén.

Három kifogásnak is helyt adott a Fejér megyei 2-es választókerület választási bizottsága vasárnap délelőtti ülésén – tájékoztatta a testület elnöke az MTI-t.

Suralik András, a testület elnöke elmondta: Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke a Seres Mária Szövetségeseinek jelöltje, Mátrai Csaba ellen emelt kifogást, mert – megtévesztően – függetlenként tüntette fel magát internetes felületeken. A bizottság egyhangúlag helyt adott a kifogásnak, a jelöltet pedig eltiltotta a további jogsértésektől.

A másik két kifogást az MSZP tette. Az egyik esetben Móron, Székesfehérvár egy részén és Polgárdiban piros csíkot ragasztottak képviselőjelöltjük plakátjára “Vajon Herczog Edit mennyit kapott?” felirattal (Herczog Edit jelenleg az MSZP európai parlamenti képviselője). A bizottság egyhangú döntéssel helyt adott a kifogásnak.

A másik esetben a kifogás szerint a Fidelitas nevével terjesztett szórólap Herczog Editről valótlan és megtévesztő állításokat tartalmazott. A választási bizottság helyt adott a kifogásnak, és eltiltotta a szervezetet a további jogsértéstől. A bizottság 5 igen, 4 nem szavazattal háromhavi minimálbérnek megfelelő bírságot is kiszabott a Fidelitasra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik