Belföld

Simon tagadja az útlevelvádakat

Saját kérésére tett vallomást pénteken Simon Gábor az ügyészségi nyomozók előtt - írta szombati számában a Népszava.

Az ügyészségnek az egykori szocialista politikus kijelentette, soha nem volt bissau-guineai útlevele – se igazi, sem hamisított -, továbbá soha nem kért meg senkit, hogy a nevében ezzel nyisson számlát, a MagNet Bankban pedig nem is járt.

Ügyvédje, Nagy István a Népszavának elmondta, mivel Simon előzetes letartóztatásának egyik fő indoka az állítólagos útlevél volt, bizonyítási indítványokat tett ezzel kapcsolatban. Kérte, hogy az ügyészség nyilatkoztassa a MagNet Bank alkalmazottait, látták-e Simont a bankban, másrészt hogy a vádhatóság foglalja le a pénzintézet biztonsági kameráinak felvételeit bizonyítékként. Azt is kérte, hogy az ügyészség – ha valóban lefoglalták az útlevelet – mutassa azt be neki.

A lap a védőre hivatkozva azt írta: Simont pénteken nem gyanúsították meg újabb bűncselekménnyel, az elmúlt napok új híreiről – a további külföldi bankszámlák, Simon állítólagos fecsegése a fogdaügynöknek – pedig szó sem esett. Az ügyész kérdésére, hogy Magyarországon kívül más államnak állampolgára-e, más állam útlevelével rendelkezik-e, Simon nemmel felelt – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik