Belföld

Letiltották a Jobbik-ellenes Facebook-csoportot

A „Szavazz a Jobbik ellen!” Facebook-csoport közleménye szerint a profilt a kuruc.info olvasói tiltatták le, miközben a weboldalon gyalázkodásba kezdtek.

Állítólag egy videó csapta ki a szélsőséges portál olvasóinál a biztosítékot, ahol magyar művészek, írók és közéleti személyiségek valamint civilek mondják el, miért nem szabad a Jobbikra szavazni. Ez az:

Letilt a facebook – miért és mi a teendő?

Ha valakit felnyomnak a facebookon (report/block), az oldal eldönti (robotok elemzése alapján), hogy ez jogos-e vagy sem, és átmenetileg blokkolja a profilhoz való hozzáférést. Ilyen letiltást kiváltó ok lehet nem megfelelő tartalom (rasszizmus, gyűlöletkeltés, meztelenkedés) posztolása vagy kommentelése, valótlan név használata (már amiről lerí, hogy hamis), túl sok csoporthoz tartozás (200 a határ), túl sok tartalom megosztása (ne használjuk a kommentfalat csetelésre!), túl gyors ismerkedés, túl sok ismerős, nem valós kép használata (pl. rajzfilmes karakter) – ezekkel a rendszer spamgyanú miatt elővigyázatos.

Ha letiltottak, különböző űrlapokon kérhetjük a tiltás feloldását, olykor még valódi, homo sapiens sapiens operátorhoz is eljuthatunk, nem csak gépek fognak velünk levelezni. Ha nem tudunk belépni, és semmi különösebb hibaüzenetet nem kapunk, célszerű az I Can’t Log In űrlapot elküldeni – és türelmesnek lenni. Van, aki 2 hónapig küzdött, hogy visszakaphassa a profilját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik