Belföld

„Kihasználnak!” – kifakadt egy választási szendvicsember

„Magyar, dolgozik, heteroszexuális – Kihalásra ítélve? Nem! Új Magyarország Párt” – ez a Zuschlag Jánoshoz is köthető kamupárt jelmondata, amit korábban a WWF pandájával illusztráltak. A pandán csavartak egyet, a jelmondat maradt. Olyannyira, hogy a főváros közterein is megjelentek, szendvicsember formájában.

Az ÚMP egyébként 150 millió forintot kapott a kampányra. A Hír24 értesülései szerint a párt egy külsős céget bízott meg azzal, hogy szendvicsembereket keressen, akik népszerűsítik a pártot. Mi az Astorián és a Blaha Lujza téren találkoztunk és beszélgettünk velük.

Munkanélküliként

Az Astorián a két szendvicsember elmondta, egy külsős cég kereste meg őket, a szöveg, amit hordaniuk kell, nem különösebben érdekli őket, szavazni sem mennek el. Egyikőjük egy fiatalabb srác, a másik 33 éves masszőr lány. Nem találnak munkát, így elvállalták. 3600 forintot kapnak egy napra, 6 órát kell dolgozni.

Kép: Hír24

Hajléktalanként

Egy másik ÚMP-ssel a Blaha Lujza téren találkoztunk, ő hajléktalan, de őt is egy külsős cég szervezte be. Korábban tanárként dolgozott, így amellett, hogy elvállalta a munkát, utána is nézett, mi ez az egész. „Kell a pénz, de ez mi? A jelmondattal messzemenőkig nem értek egyet, rasszista, homofób és kirekesztő, de befogom a szám, ennyi” – mesélte. Egyébként hord magánál egy netről kinyomtatott ismertetőt is a pártról, ha valaki megkérdezi tőle, hogy mit reklámoz, tudjon válaszolni. „Kihasználnak! Tudom jól, de hajléktalan vagyok, nincs más választásom” – teszi hozzá.

Kép: Hír24

Ő napi nyolc órát van kinn a Blaha Lujza téren és nem 3600 forintot kap naponta, csak 2500-at, de nem mondjuk neki, hogy kevesebbet kap. „Lesz még EP-választás is, azt is várom” – búcsúzik tőlünk, azt mondja, fel s alá kell járkálni. Nem tartjuk fel tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik