Belföld

Kék és narancssárga Orbán univerzuma

Írtunk már róla korábban, Orbán Viktor nem pihen a választások hetén, hat vidéki városban tart választási nagygyűlést hétfőtől szombatig, az utolsót Debrecenben, ma pedig Szegedre megy. De emellett az átadókon is megjelenik, hol egy Kosztolányi-szobor Szadadkán, hol egy felújított Ludovika, hol pedig az el sem készült, de azért átadott Várkert Bazár. Hogy a négyes metróról ne is beszéljünk.

Itt a piros, hol a piros helyett

Nagyszerű, hogy a miniszterelnöki Facebook-oldal szinte percről percre dokumentálja Orbán Viktor napjait, így feltűnt, hogy két nyakkendőt váltogat Orbán, egy narancssárgát (mi sem természetesebb) és egy halványkéket. Régebben használatban volt egy lila is, az kikopott. Szóval az itt a piros, hol a piros helyett jöjjön az itt a narancssárga, hol a halványkék.

Négyes metró, kék nyakkendő, Szabadka, szintén

Kezdjük a föld alatt, ahol azt mondta Orbán, hogy a 2010-ben létrejött és azóta is fennmaradt összefogásnak és egységnek köszönhető a 4-es metró átadása – mindezt halványkékben a nyakánál.

Kék
Kép: Orbán Viktor / Facebook

A metró után a miniszterelnök Kosztolányi Dezső szobrát is avatta, Szabadkán, szintén halványkék csodában.

Szintén kék
Kép: Orbán Viktor / Facebook

Csak a narancssárga

A legutóbbi Békemenet után választási nagygyűlést is tartott a Fidesz, ahol felszólalt a miniszterelnök is, még négy évet kért, a tömeg pedig a narancssárga nyakkendőben láthatta őt, a Kossuth-nótára is ebben gyújtott rá.

Itt narancssárga
Kép: Orbán Viktor / Facebook

Rózsaszín kanapé, ehhez mi illik?

Milyen szín illik a rózsaszínhez? Nem a narancssárga, az biztos. Hanem a kék, abból is a halványabb árnyalat. Tényleg nagyszerű választás, bár szomorú látni, hogy utána Orbán átváltott a szokásos kockás (ami egyébként is négyzethálós) ingére.

Itt újfent kék
Kép: Orbán Viktor / Facebook

Ludovika, na, milyen színben?

Történelmi kötelezettségnek nevezte a Ludovika felújítását a kormányfő, aki szerint a megújult épület méltó „főhadiszállása” lesz a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, írtuk korábban, erre a „főhadiszállásra” is kékben vonult be Orbán.

És itt is
Kép: Orbán Viktor / Facebook

Nagy baj történt Baján

Az országjárást Baján kezdte a miniszterelnök, ha tippelni kellett volna, akkor mindenképpen narancssárgát mondunk, erre nyakkendő nélkül lépett az emelvényre. De legalább megtört a narancssárga és a kék egyhangúsága.

Nyakkendő nélkül? Igen
Kép: Orbán Viktor / Facebook

Rockerek között

„Látogatás a Kőbányai Zenei Stúdióban” – írta a miniszterelnök április 1-jén, de nem tréfálkozott. Még akkor sem, amikor hozzátette az ismert mondást: „Míg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!”, mindezt a Kőbányai Zenei Stúdióban.

Rockeres, kék nyakkendős
Kép: Orbán Viktor / Facebook

Dombóvárról Mezőkövesdre

Az országjárás folytatódott, a miniszterelnök Dombóvárra és Mezőkövesdre is ellátogatott, ugyanabban a nyakkendőben. A narancssárgában.

Most narancssárga, a régi képen beazonosíthatatlan színű
Kép: Orbán Viktor / Facebook

Félkész, de átadták

Várkert Bazár. Csak egy homlokzatot és egyetlen épületet adtak át, de átadták. Orbán pedig két nagygyűlés után kimosatta a narancssárgát (reméljük) és most a halványkéket kötötte meg. De L. Simon László a narancssárgát.

Vissza a kékhez
Kép: Orbán Viktor / Facebook

Győr, vissza a jól bevált recepthez

Az országjárás újabb állomása, újfent narancsban, már nem is mutatunk képet, de ide kattolva meg lehet nézni. Ma Szegedre megy a miniszterelnök, egy kérdés maradt csak. De nem tudjuk a választ, ezért szavazásra bocsátjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik