Belföld

A politikus, aki megtalálta a világegyetem végső megoldását

Elsőre kicsit zavaros ez az egész? Nekem másodjára, sőt: harmadjára is az volt, még most is az, de talán a riport végére kicsit közelebb kerülünk a Világegyetem végső megoldásához.

Igen, ahhoz. Ugyanis „Tóth László tudomány-filozófus megtalálta a Világegyetem végső megoldását”, amiről a nagyközönség is meggyőződhet, ezért voltunk ott.

Csillagok, csillagok

„Felismerése kompatibilis az eddigi kvantummechanika eredményekkel, és a relativitáselmélettel. Győződjön meg róla személyesen. Az igazság valóban a csillagokban van megírva.”

Zölden, meg egy kis proletár öntudattal

Az Örs vezér teréről indult a buszom Rákosszentmihályra, de előtte át kellett evickélnem egy Munkáspárt-aktivistán, aki adott nekem a legújabb „A Szabadság” című lapból, nem árt a proletár öntudat, majd rögtön ott termett egy LMP-s aktivista is, tőle „Tiszta lap”-ot kaptam, visszalibbent a helyére a Világegyetem egyensúlya, de a végső megoldásra még várni kell.

Rákosi út – János utca sarka, gyors kávé az Arany Serlegben és már meg is érkeztem a JESZ – MDF helyi székházába, rögvest a II. számú Idősek Klubja mellé.

„Néhány napja itt még a Micimackót adták elő helyi gyerekek, nyolcan voltak. Pedig nagyon jó előadás volt, de manapság az érdektelenség tönkretesz mindent. De majd ma” – bizakodott Tóth. Vele, az előadóval kilencen voltunk.

„Ha bejönne a pártelnök, mi lennénk a Higgs-bozon”

Töredelmesen bevallom, nem vagyok otthon sem a csillagászatban, sem a fizikában, de egy „végső megoldás” azért érdekel. Megtudtam, hogy az ősrobbanást követte egy úgynevezett felfúvódási szakasz, utána jelentek meg a Higgs-részecskék, amit úgy magyarázott a képviselőjelölt, hogy az olyan, mint ha bejönne Makay Zsolt pártelnök a terembe, akkor mi köré gyűlnénk, és mi lennénk a Higgs-bozonok. „Nem lehet dokumentálni, csak észlelni ezt az istenverte és egyszerre isteni részecskét.”

Tömött széksorok

Kétharmadnyi sötét anyag

Megtudtam, hogy a legnagyobb kihívás ma az, hogy a világűrben mi tolja szét a csillagokat, de ez akkora probléma, hogy nem is nagyon fejtettük ki. Azt már sokkal inkább, hogy a fekete lyukak mégsem szippantanak be mindent, csak az elektronokat, a protonoknak és a neutronoknak sikerül megmenekülniük, de ők is átalakulnak sötét anyaggá. Tóth állítja – én meg elhiszem –, hogy ma a világűrben 74 százaléknyian vannak a sötét erők, a sötét anyag, előbb-utóbb teljesen át fogják venni a hatalmat az univerzumban. Vagyis egy hatalmas, egyesített fekete lyuk hozza el a végzetet, újabb ősrobbanás jön, újraindul az időszámítás.

Végre a végső megoldásról

Küzdöttem én, mint valami négylábú patás, ha jégre téved, ők is bizonytalanokká válnak, én is azzá váltam, nem állítom, hogy értem a végső megoldást, de a JESZ képviselőjelöltje határozottan azt mondta: a végső megoldás a fekete lyuk.

Feladat: találjuk meg a fekete lyukat a képen

„Nagyon sokat gondolkodtam ezen, először azt hittem, van valami kerete a világűrnek, de az Anyag ledöntötte a keretet, az Anyag önmagában létezik” – akár ezzel is zárulhatott volna az előadás, de jött még egy csavar a történetben.

„Volt itt szó sötét anyagról, de léteznek sötét energiák is. Ezt a kérdést nyitva hagyom, mert még én sem értem. Az majd négy év múlva kerül megválaszolásra” – már most várom a 2018-as kampányt.

Blöff az energiacella?

Tóth László a JESZ Széles Gábora, ez az egyetlen dolog, amit tisztán látok, és ha már itt voltam, nem bírtam kihagyni a kérdést, szerinte létezhet-e egy ilyen szerkezet. „Energiacella? Kamu az egész! Egy blöff, csak azért van, hogy beszéljenek róla” – egy világ omlott össze bennem, szomorúan ballagtam hazafelé, nem lesz ingyen áram és kiderült, a fekete lyuk a végső megoldás, ő a legnagyobb király.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik