Belföld

Széles pert nyert Gyurcsány ellen

A volt miniszterelnöknek bocsánatot kell kérnie és kamatokkal együtt ki kell fizetnie a kétmillió forintos kártérítést – számolt be a Magyar Hírlap.

Jogerősen megnyerte a Gyurcsány Ferenc ellen indított pert Széles Gábor – írja a lap. A Magyar Hírlap és az Echo Tv tulajdonosa, Széles egy Facebook-bejegyzése miatt perelte be a Demokratikus Koalció elnökét.

Gyurcsány azt írta, hogy Széles Gábor nem csak akkor akarja a közjót, amikor „a Békemenetnek csúfolt harcigárdát szervezi”. Akkor is azt akarta, amikor Gyurcsány  miniszterelnöksége idején négyszemközti tárgyalást kért tőle, mint az egyik munkaadói szövetség vezetője. „Pár perc után viszont váratlanul arról beszélt, hogy lánya vagy menye(?) számára meg szeretné kapni az MTV2 frekvenciáját. Széles Gábor visszautasította Gyurcsány szavait és pert indított, elégtételt, valamint kétmillió forint kártérítés megfizetését kérve.

Az ügyben február közepén tartott tárgyalást a Fővárosi Törvényszék, amely után a felperesi indítványt tartalmazó bírósági meghagyást küldött ki Gyurcsánynak. A meghagyást a bíróság most jogerőre emelte.

Széles Gábor jogi képviselője, Balsai Szabolcs közölte: Gyurcsánynak a jogerős meghagyás alapján a jogerősítő végzés kézhezvételétől számított tizenöt napon belül levélben kell bocsánatot kérnie Széles Gábortól, és kamatokkal együtt ki kell fizetnie a kétmillió forint kártérítést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik