Belföld

„Inkább f….al szavaznék” – választási sláger született

A Kozmosz zenekar Paksról szóló dala és a közpénzlenyúlós Timur Lenk-szám után már nagyon vártuk, hogy újabb aktuálpolitikai slágerek csendüljenek fel. Most pár perc leforgása alatt kettőbe is belefutottunk.

Az első esetében már az előadó neve is zseniális: Dj Bizonytalan. Ennek megfelelően a szöveg is a vasárnapi szavazólapi kínálat szegényes választékáról szól. Néhány idézet: „Négy év alatt elk*rtak már mindent, ami maradt még // Kellett hozzá kétharmad, én inkább f****al szavaznék”.  „Érettünk Kádár halt, azóta felébredt // Van neki új neve, miért van, hogy nem érted?”

De az ellenzék is megkapja a magáét Dj Bizonytalantól: „Mesterházy Attilának szólni kell, hogy vége van // Az egésznek, mert elb***ták, a kormányfőség tárgytalan”.

A másik dal nem a teljes politikai elitet küldi el a bánatba, csak Vona Gábort és a Jobbikot. A Bob Marley-himnuszra utaló előadó pedig nem más, mint a Rocktérítő című filmből (is) ismert Pajor Tamáslelkész, prédikátor, dalszerző“, az egykori Neurotic zenekar szövegíró-frontembere, aki egy ideje a Hit Gyülekezetében aktívkodik, de ebben a dalszövegben ismét felbukkannak a Neurotic számaira jellemző nyelvi bravúrok. No Vona – no cry.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik