Belföld

Csodálatos napok Erdélyben

Vásárhely24

2014. 04. 03. 11:48

42 kertvárosi sulis diák öt felejthetetlen napot töltött a Hargita környékén.

A Kertvárosi Katolikus Általános Iskola dákjai a Határtalanul pályázat segítségével utazhattak március 14-én Erdélybe öt felnőtt kísérővel – számolt be Juhászné Wolf Edit igazgató.

A gyerekek nemcsak utazási élményekkel gazdagodtak, de megismerték a magyarlakta vidékek föld és természetrajzát, kultúráját és irodalmát. Jártak Aradon, Déván, Segesváron, Székelyudvarhelyen, Csíksomlyón, Kolozsváron és Nagyszalontán, de elvarázsolta őket a Hargita, a tordai-hasadék, vagy a Zetelaki tározó festői szépsége is.

Déván meglátogatták a Böjte Csaba vezette Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonát is, ahová ajándékokat vittek. A vásárhelyi diákoknak még a szeme is könnybe lábadt a szeretetteljes fogadtatástól.

A kertvárosiaknak ez már a második erdélyi kirándulása és már a következőt is tervezik. Csütörtökön az egész iskola ennek az útnak a bűvöletében élt. Minden felsős osztály anyagot készített Erdélyről. tablót, térképet, plakátot gyártottak, illetve úti filmet néztek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.