Belföld

A fehérvári Jobbik elnöke reagált

Mező Balázs jobbikos városi elnök reflektált Tankos Gyuri feljelentésével kapcsolatos cikkünkre

Szerző: nzp

A Fehérvár24 március 29-én meg nem nevezett forrás alapján cikket közölt egy feljelentésről, amely a Jobbik Székesfehérvári Szervezetének vezetői ellen történt. A feljelentésben személyeket neveztek meg, de ismeretlen tettes ellen kértek nyomozást. Az írás ennek megfelelően kutakodott, ügyelve arra, hogy személyek neveit ne írja le. Mező Balázs, a Jobbik fehérvári elnöke a Fehérvár24 cikkére írásos választ, reagálást közölt. Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy az ügy jobb megismerése érdekében az elnök reakcióját átalakítás és meghúzás nélkül közli. Tekintettel arra, hogy előző írásunk alapjait egy feljelentés biztosította, amire most az egyik feltételezett fél reflektál, természetesen teret biztosítunk a másik félnek is, hogy álláspontját közölje. A jobbik városi elnökének kérését – miszerint távolítsuk el a korábban közölt cikket – nem áll módunkban teljesíteni, mert az olyan információk alapján született, amelyek nem mondanak ellent korábbi írásunknak.

Mező Balázsnak a Fehérvár24 hírportálhoz küldött levelét korrektúrázatlanul itt közöljük:

 

Regionális felelős szerkesztő:
Kunstár Csaba

Szerkesztőségvezető:
Nagy Zoltán Péter

Tisztelt Címzettek!

Alulírott dr. Mező Balázs Béla országgyűlési képviselőjelölt (Fejér megye 1-es számú választókerületében) és a Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezetének elnöke, a Fehérvár24 hírportálon 2014. március 29. napján, 9 órakor megjelent “Sajátjai lopták meg Tankos Gyuri bácsit?” című cikkükkel kapcsolatosan az alábbiakkal keresem meg Önöket.

Kifogásolom, hogy a cikk megjelentetése előtt egyáltalán nem kerestek meg engem, mint érintetett. A kiegyensúlyozott tájékoztatás alapelve szerint nem hallgatták meg a másik felet, amit ezúton szeretnék pótolni, és kérem, alábbi állásfoglalásunkat is közöljék le a portálon.

Reagálás a „Sajátjai lopták meg Tankos Gyuri bácsit?” című cikkre:

2012 őszén Novák Előd alelnök úr felhívására gyűjtésbe kezdett a megyei elnökség is. A felhívás lényege az volt, hogy Horváth “tankos” Györgynek számítógépet juttassunk. Időközben Horváth György arról tájékoztatott engem is és a megyei vezetőket is, hogy neki Novák Előd mobil internet előfizetést intéz és ígéretet tett annak folyamatos finanszírozására. Az volt Horváth György kifejezett kérése, hogy egy laptopot kapjon. A megyei elnökséghez kettő darab használt laptop érkezett be. Mindkettő laptopnak volt hibája, ezért ezekből egyet tudott összeállíttatni a szervezet. 2012. december 8-án, a taggyűlésünk előtt kapott meg Horváth György egy működő laptopot, használatra készen. Ugyanezen napon hozott el a taggyűlésre egy adományozó egy használt asztali számítógépet is, azzal, hogy olvasta a felhívást és szeretne egy asztali számítógépet adományozni, ha aktuális még a felhívás. Amennyiben Horváth György már kapott gépet, az alapszervezet számára szeretné az asztali számítógépet adományozni. Továbbá megkért engem, hogy mivel én ismerem a tagságot, biztosan én tudom a legjobban ki szorul rá a számítógépre leginkább. Mivel Horváth György kapott pár perccel korábban (kb 30) egy működő laptopot, kérésének megfelelően, ezért a nem sokkal korábban újonnan megválasztott egyik alelnök kapta meg a számítógépet, akinek nem volt működő számítógépe. A számítógép értéke kb. 25.000 forint volt, ugyanis egy többéves használt gépről volt szó. Amikor Horváth György egy évvel később kifogásolta, hogy “már kifolyik a szeme” a laptop kis képernyője miatt, ezt a problémát újból megpróbáltuk orvosolni. A megyei elnökség beszerzett egy használt gépet, amit Fazakas Attila székesfehérvári alelnöki úr tett rendbe, Árgyelán János pedig a saját használt, de jó állapotú monitorját is odaadta Horváth Györgynek, aki így egy újabb, működőképes számítógép-szett tulajdonosa lett. Ez volt a második számítástechnikai eszköz, amit Horváth György a Jobbiktól kapott.

Tisztelt Szerkesztőség!

Mindezek alapján elmondhatjuk, hogy a Fehérvár24 szerkesztősége elmulasztotta a kapott információk tisztázását, így jelentős érdeksérelmet, erkölcsi kárt okozott a Jobbik Székesfehérvári Szervezetének, az Alapszervezet Elnökségének, két országgyűlési képviselőjelöltjének, a 2014-es általános országgyűlési képviselőválasztás kampánynak utolsó napjaiban.

Ezek után joggal várom el és követelem, hogy adjanak elégtételt, az általam kifogásolt, sértő valótlanságokat tartalmazó kijelentéseket távolítsák el és tegyék közzé a valóságot. Önök elmulasztották annak tisztázását, mielőtt a cikket leközölték volna, kinek a tulajdona volt a számítógép. Az adományozás a Székesfehérvári Szervezetnek történt, nem pedig Horváth Györgynek. Az adományozótól az asztali számítógép az Alapszervezet birtokába és tulajdonába került (annak elnöke vette át az adományozótól)! Horváth György soha nem volt a szóban forgó számítógép tulajdonosa, ezért határozottan visszautasítom mind a saját magam, mind pedig a szervezet nevében a rágalmakat és a vádaskodást!

Kifogásolom, és sérelmezem továbbá, hogy miszerint a cikkük első sora, amely lényegesen nagyobb betűkkel került megjelenítésre, mint a cikk további része (ahol ismeretlen személy elleni feljelentésről van szó), arról ír, hogy – valótlanul – a Jobbik Székesfehérvári Alapszervezetének Elnökét, vagy Elnökségi Tagjait jelentették volna fel. Közben pedig – később maguk írnak róla – a cikkben lejjebb az olvasható, miszerint ismeretlen tettes ellen tették meg a feljelentést. Ennek ellenére mindezt úgy állítják be, mintha mi máris bűnösök lennénk.

Ahogyan a közleményünkben szerepel, valótlan a számítógép értékére vonatkozó kijelentés is. A cikkük abban a hamis színben tünteti fel magát a történetet, a Jobbik Székesfehérvári Alapszervezetét, annak elnökét (aki a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje is), mintha más tulajdonát lopta volna el, vagy sikkasztotta volna el azáltal, hogy azzal sajátjaként rendelkezett volna.

Éppen ezért csúsztatás, és a fentiek miatt nem felel meg a valóságnak az a közlésük sem, miszerint:

Ekkor tudta meg Horváth György, hogy a neki adományozott nagy értékű gépet a fehérvári Jobbik egyik alelnöke kapta meg.”

A szóban forgó számítógépet (asztali gépet) a fehérvári alapszervezet kapta, és annak értéke kb. 25.000 forint volt.

Szíves figyelmükbe ajánlom a Büntető Törvénykönyv (2012. évi C. törvény) 226. § és 227. §-ában 268-271. §-aiban foglaltakat, miszerint rágalmazás, becsületsértés és hamis vád akár letöltendő börtönbüntetéssel is sújtható, lásd a mellékletet.

Kérésemet megismételve maradok

Üdvözlettel:

Székesfehérvár, 2014. 04. 02.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik