Belföld

Zuschlag beszállt a kampányba

A csalás miatt elítélt, börtönbüntetéséből tavaly szeptemberben szabadult volt szocialista politikus szerint őszöd is csak az MSZP-ben történhetett meg, vagyis hogy a miniszterelnökkel régóta viaskodó ellenlábasai kiadnak egy hangfelvételt anélkül, hogy felfognák annak következményeit.

Mint mondta, vannak olyan hangfelvételek, amelyek bepillantást engednek az MSZP működésébe, és megvilágítják azt, hogy Gyurcsány Ferenc tisztában volt azzal, hogy kiszivárogtatták az anyagot. Szerinte ezt az információt megtartotta magának, hogy azzal saját pártbeli ellenfeleit sakkban tudja tartani.

Zuschlag ezúttal is agresszív, kemény embernek írta le Gyurcsány Ferencet, akinek nem nagyon voltak barátai. Hozzátette: számtalan alkalommal tanúja volt megalázó megbeszélgetéseknek, amelyet Gyurcsány Ferenc Mesterházy Attila jelenlegi MSZP-elnökkel folytatott.

Az azt firtató kérdésre, honnan származhat egy párt feketekasszája, Zuschlag János közölte, egyik formája, amikor a jó kapcsolatért önként befizetnek pénzeket vállalkozók, másik pedig hogy ha mindenféle gazdasági tevékenységből, üzletekből, beruházásokból pályázatokból visszajönnek a pénzek.

Arra a kérdésre tudja-e, bizonyítani állításait, Zuschlag János azt mondta, nincs fotója a széfről, de baloldali politikus nem jelentette fel az általa elmondottak miatt. A fórumra meghívták Gyurcsány Ferencet, Mesterházy Attilát és Szigetvári Viktort is, ám ők nem jelentek meg, az Összefogás Párt azonban kirakta az őket mintázó bábukat.

Zuschlag János saját ügyét úgy értékelte: “Volt egy olyan történet, amiben én még elkapható voltam, a fölöttem levők nem voltak elkaphatók.” Arra a kérdésre, hogy a felette levők ott vannak-e a fórumon, azt mondta, ha a jelenlét bábút jelent, akkor igen.

A Szepessy Zsolt–féle Összefogás Párt azért hívta meg Zuschlagot, mert sok millió magyar választóval együtt tudni szerette volna, mi igaz a Zuschlag János könyvében foglalt állításokból. A párt korábban tiltakozott ellene, hogy a baloldali összefogás is használta a nevüket,

Bajnai Gordon ma a semmirekellő pártok közé sorolta az Összefogás Pártot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik