Belföld

Szeszélyesedik az április

Futó záporok, kisebb lehűlés, és megerősödő szél – ezekkel kell számolnunk a héten a napsütés mellett.

Szerdán a változékony felhőzetből elszórtan, elsősorban a Dunántúlon és esetleg északkeleten alakulhatnak ki futó záporok, de nyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Mérsékelt légmozgás mellett délutánra a hajnali 3-9 fokról a legtöbb helyen 20 fok köré melegszik a levegő – írja az Időkép.

Csütörtökön főként az ország északkeleti harmadán alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, máshol a napsütés lesz túlsúlyban. Megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati szél, kellemesen meleg időre készülhetünk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között valószínű.

Pénteken egy hidegfrontnak köszönhetően valamivel több helyen kialakulhatnak záporok, esetleg zivatarok, és délutántól egyre többfelé megerősödhet az északkeletire forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Szombatra néhány fokkal visszaeshet a hőmérséklet, északon több napsütésre, délebbre több felhőre számíthatunk, ott futó záporok is kialakulhatnak. A maximumok 14-19 fok között alakulnak.

Vasárnap délkeleten, délen többnyire erősen felhős időre számíthatunk elszórtan kisebb esővel, záporral, másutt a változó felhőzet mellett csapadék nem valószínű. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik