Belföld

Lázár megbékélt a kommentelőkkel

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár visszavonta feljelentését.

Az Átlátszó.blog szerint Lázár János a Délmagyarország című hírportál hozzászólói ellen indított eljárást, miután azok – a másfél éve történt halálos kimenetelű közúti balesete után – megsértették becsületét.

A blognak most az egyik gyanúsított gyermeke írta le, miszerint csak az ügyészségi kihallgatáson derült ki, hogy „Lázár János tett feljelentést ismeretlen tettes ellen becsületsértés miatt, és apám az egyik gyanúsított, mivel az ő internet-előfizetéséről érkezett a következő komment: “Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nem hiába használt lézerblokkolót és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott.”.

Mindez azért furcsa, mert az államtitkár korábban azt írta a Miniszterelnökség portálján, hogy a kommentelők közül senkit nem jelentett föl, „a személyét, emberi méltóságát sértő hozzászólások miatt a szerkesztőség és a kiadó ellen indított polgári peres eljárást”.

Az ügyészségen csaknem egy évig húzódott az eljárás, majd idén januárban az ügyész elállt a vád képviseletétől, így az ügy magánvádas eljárásként folytatódott volna a bíróságon, ám a gyanúsított a Szegedi Járásbíróságtól március 31-én levelet kapott arról, hogy Lázár János feljelentését visszavonta, így a büntetőeljárás megszűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik