Belföld

Aranytalicska-díjat kapott Mészáros Lőrinc

Lehet Más a Politika „a ciklus legkiemelkedőbb korrupciós ügyeire” hívják fel a figyelmet. A díjat szimbolizáló, aranyra festett talicskát az LMP kedden Felcsúton akarta átadni, de a cég képviselői nem vették át.

„a Fidesz Simon Gábora”

A vállalkozás székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón Sallai Róbert Benedek, a párt vidékfejlesztési szakszóvivője és Szatmári Ildikó sárbogárdi képviselőjelölt, illetve a cég képviselői voltak jelen.

„Mészáros Lőrinc vállalkozása jó példa arra, hogyan lehet közforrásból eredményesen felemelni egy kis- és középvállalkozást” – mondta Sallai Róbert Benedek. Hozzátette: a felcsúti polgármester „a Fidesz Simon Gábora, tehát nem véletlen, hogy a hivatalban dugdossák vagyonnyilatkozatát”.

Nem vesznek részt a lejárató kampányban

Szatmári Ildikó közölte: a Mészáros és Mészáros Kft. 2010 óta minden évben megduplázta bevételét, de a cégtulajdonos „otthon van a dohányiparban, az állami földek kisajátításában, sőt az Erzsébet-program keretében immár gyermektáborok felújításában is”.

Petrin László, a cég jogi igazgatója a két politikusnak jelezte: „a Mészáros és Mészáros Kft. és Mészáros Lőrinc nem kíván részt venni a lejárató kampányban és nincs szüksége a talicskára”.

Tavaly az LMP már Simicska Lajosnak is megpróbálta átadni a díjat, mint a közpénzek legsikeresebb begyűjtőjének, de a Mahir Magyar Hirdető Zrt. székhelyénél az épületből kijövő férfi nem vette át az aranyszínűre fújt kicsinyített talicskát, az ahhoz írt oklevelet és az ellenzéki párt antikorrupciós 12 pontját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik