Belföld

Hatvanéves a Vörösmarty iskola

Alapításának 60. évfordulója alkalmából kéthetes ünnepségsorozat kezdődött a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában.

Ünnepi keretek között nyitotta meg a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola alapításának 60. évfordulójára rendezett kéthetes programsorozatot Albrecht Gyula, az intézmény igazgatója. Az események sora szakmatörténeti kiállítással indult, amelyet Fehérvári Ferenc, az iskola egykori gyakorlati oktatásvezetője ajánlott az érdeklődők figyelmébe.

A jubileumi események az április 1-jén induló, és egy hétig tartó Vörösmarty Kupa labdarúgó tornával folytatódnak.
Mint az iskola honlapján olvasható: A várpalotai Közüzemi Vállalat jelenlegi telephelyén 1953-ig működött a 323. sz. Építőipari Szakmunkásképző Intézet. Ez az iskola kőműves, vasbetonszerelő, szobafestő – mázoló szakmájú tanulók képzésével foglalkozott. Mint várpalotai iskola 1953-ban megszűnt és Székesfehérvárra költözött át.(…) A visszaemlékezésekből arra lehet következtetni, hogy még 1953-ban megszületett a döntés, hogy a volt csendőrlaktanya épületét tanoncoktatás céljára kell átalakítani. A tényleges működés megkezdése: 1954. április 5-e.”

Az iskola tanulói és általános iskolás diákok részvételével április 2-án, szerdán 13.00 órától szakmatörténeti vetélkedőt rendeznek, míg egy hét múlva, április 9-én 13.00 órakor flashmob – villámcsődület lesz az Országalmánál. A szakképzős diákok elszavalják Vörösmarty Mihály Szózat című versét.

A jubileumi eseménysorozat zárására a Költészet napján, április 11-én, pénteken kerül sor, ahol elhelyezik a jövő diákságának és pedagógusainak üzenetet hagyó időkapszulát. A 12.00 órakor kezdődő ünnepségen beszédet mond Török Szabolcs, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerület igazgatója, majd felavatják az emlékhelyet és a díszkerítést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik