Belföld

Ennyi pénzért nem újítják még fel a Várbazár környékét

Eredménytelen lett a Lánchíd utca felújítási tendere, miután mindhárom ajánlattevő drágábban vállalta volna a beruházást az I. kerület Budavári Önkormányzat rendelkezésére álló 908 millió forintnál - közölte az önkormányzat a hétfőn megjelent Közbeszerzési Értesítőben.

A felújítandó terület a Várbazár előtt, az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között húzódik. A feladat keretében közel 20 ezer négyzetméter aszfalt burkolatot kellene elbontani, majd lerakni vágott bazaltból 6 ezer, nagykocka bazaltból pedig közel 7 ezer négyzetméter burkolatot. A kerékpárút felülete 2230 négyzetméter, de szerepel a feladatok között egy villamos megálló létesítése is.

Az ajánlattevők közül a SWIETELSKY Magyarország Kft. 1 milliárd 413  millió, a WEST HUNGÁRIA BAU Építőipari Szolgáltató Kft. 1 milliárd 568 millió, míg a LAKI Épületszobrász Zrt. 1 milliárd 597 millió forintért vállalta volna a munkát.

A projektet az EU a KÖZOP keretből támogatja. A munka március elsején indult volna, az átadási határidő az év vége volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik