Belföld

Csodás napok jönnek

Napsütéses tavaszias idő várható a héten, kisebb hidegfrontokkal, 20 fok körüli csúcshőmérsékletekkel. Az orvosmeteorológia szerint ettől jobb lesz a kedvünk.

Hétfőn folytatódik a kellemes, tavaszi idő. Késő délután egy hidegfront súrolhatja hazánkat, az északi, északkeleti tájakon nyugatira, északnyugatira fordul a megélénkülő szél. Az északkeleti tájakon egy-egy zápor is kialakulhat. Többfelé melegszik 20 fok fölé a levegő – derül ki az Időkép előrejelzéséből. A szép idő szervezetünknek is jót tesz: a sok napsütés jó hatással van kedélyállapotunkra, hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserét, segíti a csontozat erősödését.

Keddre 1-2 fokkal mérséklődhet a felmelegedés, helyenként megélénkül az északias szél is, de jobbára napos időre van kilátás, csak elszórtan, főként északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.

Szerdán ismét egy gyenge hidegfront súrolhatja hazánkat. A változékony felhőzetből elszórtan, elsősorban a Dunántúlon és délen alakulhatnak ki futó záporok. Északkeleten megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hűvösebb időre van kilátás.

Csütörtökön helyenként szeles idő várható, elsősorban északon-északkeleten fordulhat elő zápor, egy-egy zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között alakul, azonban északkeleten gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.

Pénteken eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Főként délen és nyugaton várható több helyen eső, záporeső. A szél fokozatosan északkeletire fordul, és egyre nagyobb területen megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik