Belföld

A hét, amikor egy nő legyőzte Orbán Viktort

Egy hét alatt Seres Mária közösségi oldalának kedvelése nőtt a legjobban a politikai résztvevők közül. Mindenkit jócskán megelőzött, még a kormányfőt is – tudatta közleményében az SMS.

1. Seres Mária – 19.455 növekedés

2. Orbán Viktor – 16.773

3. Vona Gábor – 13.499

4. LMP – 4.902

5. Mesterházy Attila – 3.884

A szövetség filmjeinek nézettsége újabb rekordokat döntött: azokat 9 nap alatt már 1,5 millióan látták és még csak most jön a legfontosabb film, aminek – az SMS szerint – még nagyobb sikere lesz. A listavezető szerint “érik a meglepetés”. Seres Mária azt biztosra veszi, hogy bent lesznek a Parlamentben, csak még azt nem tudják, milyen létszámmal. Az SMS minden erejével azon lesz, “hogy a pártokból kiábrándult emberek” megtalálják – tudatta a szövetség.

Szlovákiában bejött

Nem várt pofont kapott Robert Fico miniszterelnök, hisz a szlovák elnökválasztás második fordulójában elég formás verést kapott a politikusként ismeretlen Andrej Kiskától. A dúsgazdag Kiska nem is közéleti munkájának, inkább az elitből való általános kiábrándulásnak köszönheti győzelmét, tehát amolyan protesztelnök lesz. Szlovákiában az elnök kb. olyan erős, mint itthon, vagyis leginkább a jelenléte, a megszólalásai által tud hatni, komoly befolyása nincs a törvénykezésre. De ez a győzelem nyilvánvaló intő jel a politikusoknak: a társadalomnak elege van a pártokból. Mindezt egy olyan államban, amely alapvetően sikeres éveken van túl viszonylag stabil növekedéssel, euróval – hát akkor mi mit szóljunk.

Szlovákia másban is hasonlít Magyarországhoz, hisz a pár éve hatalomra jutott Radicova-összefogás hasonlóan tarka képződmény, mint az itthoni Összefogás, és nem is tudott együtt maradni huzamosabb ideig – ezt Mesterházyék nyilván szeretnék elkerülni, igaz, ahhoz előbb még győzni kéne, ami azért elég nagy falat lesz.

Szóval északi szomszédunknál elnökké tudott válni egy kívülről érkező, ismeretlen próbálkozó – kérdés, Seresék mire mennek ezen a hitéletté váló közélettel megvert Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik