Belföld

Mint hal a vízben

II(3)(960x640).jpg (II. halünnep)
II(3)(960x640).jpg (II. halünnep)

A Palotavárosi tavaknál több mint százan főztek és versenyszerűen horgásztak szombaton a II. Fehérvári Halünnepen

A Palotavárosi tavaknál reggeltől kezdve nagy volt a sürgés-forgás. A zöld területen a színpad előtt a bográcsokban, tárcsákban főttek, sültek, párolódtak a különféle halak. Nagyon sokan kaptak kedvet a főzéshez, így több mint száz csapat tett-vett a tűz körül. A szakmai zsűri előtti megmérettetésre több mint hatvan csapat vállalkozott.
Igazán jó napot választott a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége évadnyitó programjának. A gyönyörű tavaszi napsütésben több ezren voltak kíváncsiak arra, hogy a halászleven kívül hány féle finom étel alapanyaga lehet a hal, és hogy az hogyan is kerülhet az asztalra.

Nagy Attila, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének elnöke köszöntőjében kiemelte, az I. Országos Vadász Horgász Naphoz a II. Fehérvári Halünneppel csatlakozott a város. Magyarországon ma mintegy 60 ezer szervezett vadász és mintegy 340 ezer szervezett horgász van. Így ezek a szabadidős tevékenységek a családtagokkal együtt mintegy 1,5 millió embert érintenek.

A vadászat és a horgászat széles körű társadalmi megismertetése fontos szempont. Nagy Attila kiemelte: Hagyományteremtő céllal hívtuk életre az elmúlt évben a Fehérvári Halünnepet. A horgászat, mint a szabadidő hasznos eltöltése, és a halételek népszerűsítése volt az elsődleges célunk. A horgászat az egyik legkiválóbb rekreációs tevékenység, a pihenés legjobb formája. Szeretnénk megmutatni azt is a fiataloknak, hogy ez egy versenyképes alternatíva a mai világban is arra, hogy kikapcsolódjanak, jól szórakozzanak, és élményekkel gazdagodjanak.Ennek érdekében a gyermekeknek ingyenesen biztosítottak horgászfelszerelést, amelyet a szakemberek segítségével lelkesen ki is próbáltak a fiatalabbak.

A szombaton második alkalommal megrendezett program azt mutatta, hogy a kezdeményezés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az érdeklődők nemcsak a Palotavárosból érkeztek. A főző- és horgászversenyre több száz kilométer távolságból is jöttek a résztvevők.

Az eseményen igazán megvolt minden, ami szem-szájnak ingere. Az érdeklődők a finom ételek, italok fogyasztása után, a jó levegőn kellemes sétát tehettek a szépen rendezett tavak mellett, megtekinthették a Királyok parkját, és a kulturális programokban sem volt hiány. A fúvószenétől kezdve, a néptáncon át a könnyűzenéig mindenki megtalálta a kedvére valót a II. Fehérvári Halünnepen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik