Belföld

Jön az EP-választás, nem adják fel a kamupártok

Az NVB korábbi ülésein már nyilvántartásba vette a Magyar Szocialista Pártot, a Magyar Republikánus Politikai Pártot, az Együtt – A Korszakváltók Pártját, a Modern Magyarország Mozgalom Pártot, a Párbeszéd Magyarországért Pártot, a Magyarországi Munkáspárt 2006 – Európai Baloldalt, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetséget, a Kereszténydemokrata Néppártot, a Demokratikus Koalíció pártot, a Tégy! Ne Tűrj Tovább! Pártot, az Összefogás Pártot, a Magyar Liberális Pártot, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártot, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártját, a Lehet Más a Politika pártot, a Zöldek Pártját, az Összefogás a Civilekért pártot, a Magyar Demokráciáért és Hazáért Pártot, az Alternatív Magyar Néppártot, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppártot, a Seres Mária Szövetségesei pártot, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség pártot, a Magyar Igazság és Élet Pártját és az Összefogás Magyarországért Pártot, A Haza Nem Eladó Mozgalom pártot, az Európai Föderalista Pártot, a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért pártot, a Magyar Gazdaság Pártot valamint a Magyarországi Cigányok Fóruma – Összefogás Magyarországért Pártot.

Az Európai Parlament 21 magyar képviselőjének választását május 25-re tűzte ki Áder János köztársasági elnök március 8-án.

Az EP-választás arányos választási rendszerben, listás szavazással történik. Listát bejegyzett pártok állíthatnak, két vagy több párt közös listát is állíthat. A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár – aláírásával hitelesített – ajánlása szükséges, a pártoknak április 22-ig kell összegyűjteniük a támogató ajánlásokat és bejelenteni listájukat az NVB-nél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik