Belföld

Húszezren szednek szemetet

Egy hónap alatt húszezer önkéntes jelezte csatlakozását az ország legnagyobb szemétszedési mozgalmának májusra tervezett akciójára országszerte.

A “TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű akcióban csaknem 250 “találkozási pontot” jelöltek meg; vagyis eddig ennyi szemetes helyszínt jelöltek meg, amelynek a megtisztítását tervezik. – közölte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) az MTI-vel.

Ilyen “találkozási pontok” megjelölésére továbbra is van lehetőség, erre április elejétől lehet jelentkezni. A regisztráció május 2-án zárul, a szemétszedés pedig május 9-11. között lesz.

Az országos szemétgyűjtési akcióra eddig nagyrészt általános iskolák, önkormányzatok és cégek jelentkeztek, és jelöltek meg találkozási pontokat. Közölték, az idei akcióval Magyarország nemzetközi porondra lép, mert csatlakozik az Európai Bizottság “Tisztítsuk meg Európát!” elnevezésű projektjéhez. Az együttműködés keretében május 10-én Európa 28 országában tartanak egyszerre hasonló szemétgyűjtési akciót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik