Belföld

A Hősök terén szól ma híveihez Orbán

Szombaton rendezik a hatodik Békemenetet, melynek résztvevői délután csatlakoznak a Fidesz-nagygyűléshez a Hősök terén. A rendezvények miatt alaposan módosul a közlekedés a belvárosban.

A Békemenet 13.30-kor indul a Kossuth térről. A felvonulók az Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon érik majd el a Hősök terét, ahol nagygyűlést tart a Fidesz-KDNP.

A rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke, valamint a határon túli magyarság képviseletében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója korábban azt mondta, hogy az országgyűlési választási kampány legnagyobb választási gyűlését tartja a kormányzó pártszövetség szombaton.

Jelentősen módosul Budapest közlekedése

A rendezvények miatt komoly forgalomkorlátozásokra kell számítani. A BKK honlapján olvasható tájékoztatás szerint rendőrség a résztvevők várható nagy száma miatt lezárja:

  • 10:00 és 14:00 között a Kossuth Lajos teret és az Alkotmány utcát,
  • 13:00 és 14:30 között a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és az Alkotmány utca között, valamint az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között,
  • 14:00 és 15:00 között az Andrássy utat az Oktogon és a Hősök tere között,
  • 12:00 és 19:00 között pedig a Hősök terét, valamint teljes hosszában a Dózsa György utat és az Andrássy utat.

A lezárások miatt több közösségi közlekedési járat is módosított útvonalon közlekedik. Változik a többi között a kisföldalatti, a 2-es és a 4-6-os villamos, valamint a 9-es és a 15-ös busz közlekedése is. A részletekről itt lehet tájékozódni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik