Belföld

Lázár Gyurtát kérte fel, reklámozza a 2016-os úszó EB-t

Hódmezővásárhely az ifjúsági kontinensviadalra az uszoda fejlesztésével is készül.

A csütörtökön kezdődött úszóbajnokság félidejében tartott tájékoztatót a vásárhelyi sportuszodában az államtitkár, Gyurta Dániel olimpikon és Kiss László a szövetség elnöke.

2016-ra Vásárhely kapta meg a lehetőséget az ifjúsági úszó EB megrendezésére, mely főpróbája a 2017-es magyar ifi úszó VB-nek és előválogatója a 2021-es magyar rendezésű vizes világbajnokságnak – emelte ki Lázár. Ennek érdekében a 2003-ban épített vásárhelyi sportuszoda 800 millióból megújul és kibővül.

25*25 méteres bemelegítő medence épül, felújítják a rajthelyeket, új 500 férőhelyes mobil lelátót építenek, felújítják az öltöző blokkot, új világítás, kijelző és hangrendszert kap az épület. A légtechnika is megújul valamint konditermet építenek.

Ehhez egy rekreációs rész is csatlakozik 500 milliós költséggel. Ebből két élménymedence épül az egyik 2-10 éves korosztály, a másik a nyugdíjasok számára. A beruházás összességének az EB-re, 2016-ra kell elkészülni. A fedett uszoda bővítése viszont már elkezdődött, a mostani uszoda mögött.

Lázár János a helyszínen felkérte Gyurta Dánielt, működjön közre és segítse a 2016-os vásárhelyi versenyt. Az olimpikont meglepte a felkérés, de örömmel mondott igent. Hangsúlyozta, hazajön Vásárhelyre, ahol nagyszerű úszóélet folyik és ahová maga is hónapra jön felkészülni évek óta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik