Belföld

Három tarifa ugyanazért a szolgáltatásért?

A rengeteg bérlettípus, a még több kedvezmény és akció –– úgy tűnik –– nem csak a szegedi Napfényfürdő Aquapolis vendégeit zavarja meg olykor, hanem az alkalmazottak is gondban vannak, melyiket mikor és hogyan érvényesítsék, miként alkalmazzák a mindennapi gyakorlatban.

A számlázás terén uralkodó zűrzavart, következetlenségeit a saját bőrömön tapasztaltam, amikor igénybe vettem a fürdő által kínált, 15 alkalomra szóló, OEP által támogatott egészségügyi szolgáltatásokat, ugyanis korommal járó ízületi panaszaim orvoslására minden másnap oda jártam iszappakolásra, gyógymasszázsra és ultrahangos kezelésre. A fürdőben praktizáló reumatológus ezt a három gyógymódot írta fel, elmondása szerint a szolgáltatás együttes ára 1550 forint lesz. Nos, hol ennyi volt, hol nem. Többnyire 1700 forintot számláztak, mindössze 4 alkalommal sikerült –– miután szóvá tettem –– kevesebbet fizetnem.

A recepciós hölgyek azzal magyarázták az eltérést, hogy egyszer felszámolták a gyógyvizes medencehasználat díját, másszor meg nagylelkűen eltekintettek ettől. Úgyhogy, ha nagyon szigorúan vesszük, reklamációm után még nekem kellene ráfizetnem. Tehát egyértelműen az ő jóindulatukon múlik, ki mennyit fizet a jövőben?

Gondoltam, az eset megér egy próbálkozást, ezért e-mailt menesztettem a fürdő vezetőségéhez, magyarázzák meg, miért ilyen rapszodikus az Aquapolis számlázási rendszere, és mire számíthatnak a betegek a jövőben.

Nos, megköszönve észrevételemet, egyenesen Szabó Mihály ügyvezető igazgató tisztelt meg válaszával. Panaszomat kivizsgálva megállapították, „bár meghirdetett kedvezményeink nem összevonhatók, az Ön számára halmozott kedvezményadás történt, ezért szerepeltek különböző fizetendő összegek a bizonylatokon.” Válasza szerint „kolléganőnk hibája Önt eddig pozitívan érintette, de sajnos, ezentúl azonos kezelések igénybevétele mellett az Ön számára legkedvezőbb ár 2100 Ft lehet, mely a következő tételekből tevődik össze: Gyógyvizes gyógymedence+2 kezelés (OEP finanszírozott) 1000 Ft a meghirdetett kedvezmény igénybevételével, az ultrahang-kezelés teljes áron (1100 Ft).”

Tehát a jövőben nem 1550-at, nem is 1700-at, amennyit 11 alkalommal fizettem, hanem egyenesen 2100 forintot kell majd leszámolnom. Ügyes, csak azt nem tudom, akkor hogyan értelmezhető a fürdő honlapján olvasható felhívás: Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által a következő kezelések támogatottak (a támogatás mértéke 85 %): gyógyvizes medence +3 gyógykezelés=1500 forint?

Köszönjük, hogy felhívta figyelmünket erre a tévedésre, és elnézését kérjük az okozott kellemetlenségért, írja végezetül Szabó úr. Mi is köszönjük, igazgató úr!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik