Belföld

Elhunyt dr. Szabó Lajos

Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasa idén lett volna 81 éves.

Dr. Szabó Lajos állatorvos, lótenyésztő, mezőgazdász, az újkori Parlament országgyűlési képviselője 1933 augusztus 25-én született. Négy leánya született. Iskoláit a Bethlen Gábor Gimnáziumban, majd a Budapesti Állatorvostudományi Egyetemen végezte. 1958-tól 1990-ig állatorvosként dolgozik Vásárhelyen. 1990-től a Független Kisgazdapárt képviselője a rendszerváltó országgyűlésben.

Volt a Parlament jegyzője és a mezőgazdasági bizottság tagja is. 1995-től mezőgazdasági vállalkozóként dolgozik. A lótenyésztésben és a lovassportban is elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Hódmezővásárhely városa 2000-ben Pro Urbe díjjal tünteti ki dr. Grezsa Ferenc és dr. Kószó Péter mellett. Mint akkor a közgyűlésen elhangzott, sok milliárdot köszönhet nekik a város, betonos utak, csarnokok , bicikliutak épültek közbenjárásukra. Dr. Szabó Lajos a rendszerváltás kori földrészarány kiadásban is tevékenykedett és indítványozta a vontatott ügymenet felgyorsítását.

Vásárhelyen 2013 decemberében emlékezett a város és egykori politikustársai a 20 éve elhunyt Antall József mindiszterelnökre. A megemlékezésen dr. Szabó Lajos betegsége miatt már nem lehetett jelen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik