Belföld

Bayer faggatja Orbánt

A miniszterelnök a Magyar Hírlap publicistájának műsorában, a Korrektúrában vendégeskedik. Orbán Viktor értékeli az elmúlt négy évet, az oda vezető utat. Szó lesz aktuális témákról, valamint a jövőbeni tervekről is. A kormányfőt a televízió előzetese szerint már az ajtóban fogadja Széles Gábor médiamágnás nagyvállalkozó.

Orbán Viktor korábban a Kossuth rádió reggeli műsorában azt mondta: az elmúlt négy év központi gondolata a munkahelyteremtés volt. A kormányfő a nagy rendszerek átalakításáról úgy fogalmazott: “Olyan politikát csináltam, ami a magyar embereknek jó, ha elvesztettem néhány külföldi barátot, és nyertem néhány millió magyart – jó üzletnek tartom”.

A négy évet értékelve a miniszterelnök kiemelte a katasztrófák idején mutatott nemzeti összefogást is. Ha sikeresek akarunk lenni, a magyar közösségnek léteznie kell. A kormányfő egyik fő céljának ennek az összefogásnak az erősítését nevezte, úgy vélte, a rendelkezésre álló mozgásteret az ország jól használta ki az elmúlt négy évben. Biztosan lehetett volna jobban csinálni, de 2010-ben „égett a ház”, a csőd szélén állt az ország. Nekik a tűzoltás jutott, amit nehéz elegánsan, szmokingban csinálni, de szükség volt rá.

Orbán Viktor később az összefogás eredményének nevezte a metró átadását. “A 2010-ben létrejött és azóta is fennmaradt összefogásnak és egységnek köszönhető a 4-es metró átadása” – fogalmazott a miniszterelnök az új metróvonal átadási ünnepségén, a kelenföldi végállomáson. A kormányfő azt mondta: Budapest akkor lesz büszke főváros, ha nagy dolgokra vállalkozik, de ezt csak akkor teheti meg, ha megtalálja az együttműködés módját a mindenkori kormányzattal.
A cselekvéshez ugyanakkor erő is kell, az erőhöz pedig egység – figyelmeztetett.

Orbán kálváriája és pokoljárása

Nem irigyeljük a miniszterelnököt, Négy év szakadatlan munka és harc után most egyre-másra jönnek a durván faggatózó, kínzással felérő újságírói összecsapások. A szokásos tévés-rádiós izzasztások után nemrég Fodor G. Gábor és Barcza György verték ki verbálisan a lelket Orbánból olyan kérdésekkel, mint „Mit jelent ez egész pontosan?” (cinikus, alávaló, rafkós kérdés), most pedig Bayerrel kell farkasszemet néznie – éjjel nyilván egy szemhunyásnyit sem aludt. Csoda-e, hogy egy miniszterelnök-jelölti vitára már egyszerűen képtelen összeszedni magát?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik