Belföld

Visszateszik az oszlopokat Orbán “parkolóhelyéhez”

A BKK ígérete szerint visszakerülnek az oszlopok Orbán Viktor fodrásza elé.

A magyarnarancs.hu arról érdeklődött, ki engedélyezte, hogy az oszlopokat kivegyék a Kossuth Lajos utca 17. szám elől. A lap a BKK-tól azt a tájékoztatást kapta, hogy nem voltak információik a problémáról, és a “korlátelemek pótlásáról azonnal intézkedtünk”.

Elmondásuk szerint nem ritka a hasonló eset, Budapesten ugyanis a parkolást megakadályozó oszlopokat rendszeresen megrongálják vagy el is lopják.

Az Együtt-PM aktivistái szerdán jelképesen lezárták az Orbán fordrásza előtt lévő “parkolóhelyet” és felszívódó festékkel a járdára a „Royal Parking”, azaz „Királyi Parkoló” feliratot írták.

Orbán reakciója

“Alkotmányos jogainkat korlátozzák, mégis csak volt itt egy rendszerváltás” (…) “Vártunk, türelmesek voltunk, de mindennek van határa. Elérkezett az a pont, amikor, ha másnak nem, a képviselőknek példát kell mutatni demokráciavédelemből” mondta Orbán Viktor, de nem az ondolálása vagy a szemöldökszedése védelmében, hanem 2007-ben, amikor lebontotta a Gyurcsány-kormány rendőrsége által a Parlament által emelt kordont. Úgy látszik, néha le kell bontania pár oszlopot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik