Belföld

Végre lehet majd parkolni a kórháznál

Útfelújítást, új parkolók kiépítését és a járdák rendbetételét tűzték ki célul a 2014-es évre a 14-es számú körzetben - mondta el Dienesné Fluck Györgyi.

A már folyamatban lévő Mártírok útja felújítása mellett több szakaszt is szeretnének felújítani a 14-es választókörzetben – jelentették be egy sajtótájékoztató keretében, a Madách téren.

Dienesné Fluck Györgyi a körzet képviselője elmondta: Ez egy viszonylag nagy körzet, magában foglalja a kórházat, számos panelházas övezetet, vannak benne vidékies jellegű, családi házas területek, és egy ipartelep is helyet kapott a város e részén. Így minderre tekintettel kell lenni, amikor arról van szó, mire áldoznak pénzt a képviselői keretből.

A hölgy elmondta, idén az utak, járdák rendbetételére szeretnének nagyobb gondot fordítani. A 2014-es tervek között szerepel a Tüzér utca felújítása, Ráchegyen a Zimonyi, a Titeli és a Pancsovai utcák egy-egy szakasza kap új, 5 cm-es aszfaltburkolatot. Illetve a Börgöndi csomópontnál alakítanak ki egy balra kanyarodó sávot, a 62-es út felújítása keretében.

A körzetben van pár utca – így a Szabadkai és a Melencei – ahol a járdáknak igen rossz az állapota, a sajtótájékoztatón megígérték, a mostani költségvetésből erre is szánnak pénzt.

A parkolással is sok helyen vannak gondok, különösen igaz ez a kórház környékére, ahol most 34 parkolóhely kerül kialakításra a Rendelőintézet melletti területen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik