Belföld

Kizárással fenyegetik a tiszta választásért küzdő szegedi HÖK-öst

Gárgyán Lilla és csapata azért küzd, hogy a választás tisztaságát az egyetemi hallgatói önkormányzattól (EHÖK) független urnazáró bélyegzővel is biztosítsák, és a szavazatszámláláson megfigyelő is részt vehessen. Kéréseit elutasították, így a választás tisztasága sem látszik biztosítottnak.

Nem biztosítják azt, hogy hiteles eredmények szülessenek, mert az urnát minden nap zárás után az EHÖK irodán tárolják, a felügyelőbizottság (FEB) szekrényében, aminek a kulcsát Szabó Gabriella, a FEB elnöke őrzi – nyilatkozta az atlatszooktatas.blog.hu– nak Gárgyán Lilla, aki a szegedi egyetem mérnöki karának HÖK-választásán indult. Kérdéseket tett fel az esettel kapcsolatban, de elutasítottak azzal, hogy az alapszabályban foglaltak szerint minden olyan felvetés, amit a szabályzat nem tartalmaz, semmisnek minősül.

Nem is én akarom megszámolni a szavazatokat. Amikor az EHÖK irodán személyesen jeleztem a kérésemet Szabó Gabinak, kifejezetten mondtam, hogy megfigyelőként szeretnék részt venni. Sem a szavazólapokhoz, sem az urnához nem nyúltam volna, az, hogy csendben végignézem, mi történik, senkinek nem okozott volna fájdalmat” – folytatta a hallgató.

Amikor tovább firtatta a dolgot, azzal fenyegették meg, hogy kizárják a szavazásból. A HÖK vezetősége nem nyilatkozott az ügyről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik