Belföld

Két hét múlva indul az Egyiptom-láz Szegeden

Nagy erőkkel dolgoznak a szakemberek a nagyszabású szegedi fáraó-kiállítás első helyszínének építésén. A Kass Galéria falaira már felkerültek az egyiptomi istenek és istennők, épül a sírkamra és alakul a különleges mennyezet is.

Folyamatosan zajlik a szegedi fáraó-kiállítás első helyszínének építése: a Kass Galéria falára kézzel festik a szakemberek a különböző isteneket és istennőket, a túlvilággal kapcsolatos hieroglifa-szövegeket és jelképeket. A tér lassan teljesen sírkamrává alakul: a belmagasságot egy különleges álmennyezettel csökkentik, így is megidézve a többezer éves egyiptomi kripták hangulatát.

A hónapok óta tartó munkálatok lassan a vége felé közelednek: a különleges terem kialakítása hamarosan befejeződik, hogy minden készen álljon a műtárgyak áprilisi érkezésére. A kiállítást április 11-én nyitják majd meg a Nagyposta melletti Kass Galériában (Vár u. 7.).

A Móra Ferenc Múzeum eddigi legnagyszabásúbb kiállítása, “A fáraók Egyiptoma” három helyszínen kerül megrendezésre: a galéria után májusban a Fekete házban, júniusban pedig a főépületben nyílnak meg a fáraók világának szegedi kapui.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik