Belföld

Fagy veszélyezteti a gyümölcsfákat

Nappal 20 fok körüli csúcshőmérséklet várható egész héten, azonban ma hajnalban is nulla fokig hűlt a levegő, és a hétvégén is lehet talajmenti fagy – derül ki az előrejelzésekből.

Csütörtökön a déli és a nyugati tájainkon elszórtan ismét kialakulhatnak záporok, miközben északon, északkeleten több órára kisüt a nap. Élénk, a Dunántúl déli felén időnként erős lesz a keleties szél. Hajnalban még többfelé lehet talajmenti fagy, 0-6 fok közé hűl a levegő, míg délután 14-19 fok várható – írja az Időkép.

Pénteken is főként délen várható záporeső, helyenként akár gyenge zivatar is, északabbra kevesebb lesz a felhő, több a napsütés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Szombaton kitisztul az ég, csaknem zavartalan napsütésben bízhatunk, csapadék sehol sem várható. Gyenge vagy mérsékelt keleti-északkeleti szélben 16-20 fok közötti csúcshőmérsékletre számíthatunk

Vasárnap túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A lényeg, hogy kisüt a nap

Kell ennél több?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik